Koss PortaPro — Irrotettavat kuulokejohdot ja parempaa ääntä

Koss PortaPro — Irrotettavat kuulokejohdot ja parempaa ääntä

Koss PortaPro kuulokkeet ovat hinta-laatusuhteeltaan erinomaiset. Muutamalla kympillä saa retrotyyliset sankakuulokkeet, joiden äänenlaatu yllättää positiivisesti.

Koss PortaPro
Koss PortaPro

Koss lupaa PortaPro -kuulokkeille ikuisen takuun. Takuu ei kata esimerkiksi korvatyynyjen kulumista, joita onneksi saa ostettua varaosina edullisesti. Omat kuulokkeeni ovat kestäneet muilta osin, mutta kaapeleissa on ollut vikoja. Kaapelimateriaali kovettuu erityisesti ihokosketuksessa ja se aiheuttaa ennen pitkää kaapelin murtumisen, irtoamisen elementistä tai kosketushäiriöitä kuulokeliittimessä. Takuu on korvannut nikottelematta uudet elementit kaapeleineen, mutta ongelmaa se ei poista.

Joissakin kalliimmissa kuulokkeissa kaapeli on irrotettavissa pienten MMCX-liittimien ansiosta. Tällaisia kaapeleita ja liittimiä voi ostaa myös varaosina.

MMCX-kuulokejohto
MMCX-kuulokejohto
MMCX-Liitin
MMCX-liitin

Liittimen mahduttaminen PortaPro:hon vaatii hieman näpertelyä. Alkuperäinen kaapeli on juotettu elementin takana olevan pienen kannen alle. Kansi on ensin irrotettava esimerkiksi ruuvimeisselillä varovaisesti kampeamalla. Tämän jälkeen vanhan kaapelin saa juotettua irti ja sen tilalle lyhyet kaapelit sekä MMCX-liittimen. Kanteen täytyy lisäksi tehdä hieman lisää tilaa poran ja viilan avulla ennen koko komeuden liimaamista epoksilla paikoilleen.

MMCX-liitin juotettuna ja epoksiin peitettynä
MMCX-liitin juotettuna ja epoksiin peitettynä
Elementti kokoonpantuna takaisin
Elementti kokoonpantuna takaisin

Kuulokkeissa on laaja taajuusvaste (15 Hz — 25 kHz). Bassotaajuudet soivat mukavasti mutta diskantit voisivat omaan makuuni toistua hieman kirkkaamminkin. Kaiutinelementin ja korvatyynyn välissä olevassa mustassa muoviosassa on vain muutama pieni aukko päästämässä korkeita taajuuksia läpi. Ongelma on helppo korjata poraamalla varovaisesti lisää reikiä ja poistamalla osasta niin paljon muovia kuin mahdollista. Toimenpidettä varten muoviosa kannattaa tietysti ensin poistaa elementin edestä.

Sininen: muokatut aukot, Punainen: vakio
Sininen: muokatut aukot, Punainen: vakio

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *