Hei Siri sytytä olohuoneen valot

Hei Siri sytytä olohuoneen valot

Kaikkia kotiautomaatioon liittyviä tilanteita ei voi automatisoida. Joskus tulee tarve esimerkiksi sytyttää valot manuaalisesti. Vaihtoehtona on silloin napsauttaa valot päälle seinäkytkimestä tai kaivaa Home Assistantin käyttöliittymä esiin ja klikata valot päälle. Toiminnon voi tehdä myös äänikomentoja käyttäen.

Home Assistant tukee mm. Google Assistant:a, Amazon Alexaa, sekä Applen HomeKit:ä, jonka asennuksen jälkeen äänikomennot toimivat Sirin kanssa jutellen. HomeKitin käyttöönotto on helppoa. configuration.yaml -tiedostoon lisätään vain rivi:

homekit:

Tämän jälkeen Home Assistant käynnistetään uudelleen, joka kestää tällä kerralla tavallista pidempään. Kun Home Assistantin käyttöliittymän avaa uudelleenkäynnistyksen jälkeen, ruudulla näkyy HomeKit:n PIN-koodi. iPhonen tai iPadin Koti -sovellukseen lisätään uusi lisälaite PIN-koodia käyttäen. Tämän jälkeen Home Assistantin komponentit ovat Koti -sovelluksen ja Sirin käytettävissä.

Koti -sovellus
Koti -sovellus

Oletuksena Koti -sovellukseen tulee näkyviin lähes kaikki mikä näkyy Home Assistantissakin. Automaatioiden kytkeminen sekä skriptien ajaminen Koti -sovelluksesta tai Sirin kautta on useimmiten tarpeeton ominaisuus. HomeKit:n komponentteja voi rajata filter -toiminnallisuuden avulla. Alla olevat rivit configuration.yaml -tiedostossa rajaa kaikki automaatiot ja skriptit pois HomeKit:stä.

homekit: 
  filter:
    exclude_domains:
      - automation
      - script

Siri tottelee mm. seuraavanlaisia äänikomentoja: ’Hei Siri paljonko saunassa on lämmintä’, ’Hei Siri laita ilmanvaihdon tehostus päälle’ tai ’Hei Siri sytytä olohuoneen valot’.

Siri
Siri

Edit: Nykyisen Home Assistant Companion -sovelluksen avulla on mahdollista tehdä oikoteitä lähes minkä tahansa Home Assistantin toiminnon käynnistämiseksi tai tiedon pyytämiseksi. Oikotiet on mahdollista käynnistää pikakuvakkeiden tai Sirin avulla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *