Home Assistantin konfiguraation jako hallittavampiin paketteihin

Home Assistantin konfiguraation jako hallittavampiin paketteihin

Home Assistantin konfiguraatio oli alussa yhdessä ainoassa tiedostossa, configuration.yaml:ssa. Hyvin nopeasti tiedoston rivimäärä alkoi kuitenkin kasvaa ja sen hallinta vaikeutui.

Seuraavassa vaiheessa niin sanotut pääryhmät kuten esimerkiksi sensorit, automaatiot ja skriptit jaettiin omiin tiedostoihin. Tämä mahdollisti tiedostojen muokkaamisen myös graafisen käyttöliittymän kautta. Esimerkiksi sensorit voidaan eriyttää omaan tiedostoonsa lisäämällä configuration.yaml -tiedostoon rivi:

sensor: !include sensors.yaml

Jossain vaiheessa järjestelmään liitettyjen laitteiden ja ominaisuuksien lisääntyessä alkoi pääryhmien eriyttämisestä huolimatta tiedostoissa olla satoja rivejä. Ominaisuuksien lisääminen ja muuttaminen oli työlästä koska se vaati aina useamman eri tiedoston muokkaamista.

Jatkossa uudet toiminnallisuudet Home Assistantiin tullaan lisäämään mahdollisuuksien mukaan packages -toimintoa hyödyntämällä. Sen avulla esimerkiksi yksittäisen toiminnallisuuden tai vaikkapa yhden huoneen kaikki sensorit, automaatiot, skriptit jne. voidaan kirjoittaa yhteen omaan tiedostoon, jolloin hallittavuus helpottuu. Packages -toiminnon saa käyttöön lisäämällä configuration.yaml -tiedostoon alla olevat rivit:

homeassistant:
packages: !include_dir_named packages

Tämän jälkeen Home Assistantin hakemistoon tehdään packages -alihakemisto, josta Home Assistant lataa käynnistyessään kaikki .yaml -tiedostot. Näitä tiedostoja ei tarvitse siis erikseen listata minnekään.

Vaihtoehtoja konfiguraation jakamiseen on muitakin. Vaihtoehtoihin ja itselle ja omaan järjestelmään sopivimpaan tapaan voi tutustua täällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *