Uusi robotti-imuri tuli taloon

Uusi robotti-imuri tuli taloon

Talon vanhan Samsung Navibot -robotti-imurin vuosien elinkaari tuli päätökseen. Korvaava laite tarvittaisiin pitämään lemmikkieläinperheen lattiat puhtaana. Monissa arvosteluissa Xiaomi:n robotti-imurit ovat saavutttaneet yhtä hyviä tuloksia kuin lähes tuplasti kalliimmat merkit. Kun Xiaomi:n toisen sukupolven Roborock 2 S50 tuli kaupan sopivaan tarjoushintaan, piti sellainen hakea kotiin.

Xiaomi Roborock 2 S50
Xiaomi Roborock 2 S50

Laitteen oma tietoturva on asiantuntijoiden mukaan melko hyvällä tasolla. Se kuitenkin lähettää skannaamiensa alueiden tiedot, sijaintinsa sekä jopa käyttämänsä WiFi -verkon nimen ja salasanan eteenpäin valmistajalle?! Tämän saa onneksi kuitenkin estettyä asentamalla imuriin muokatun firmwaren, mikä kannattaa tehdä ennen kuin laitteen ottaa käyttöön.

Muokattu firmware täytyy tehdä jokaiselle imurille erikseen, koska se sisältää yksilöllisen SSH -avaimen, jonka avulla laitteeseen saa myöhemmin yhteyden. Firmwaren voi tehdä itse tai helpommin sille tehdyn nettisivuston avulla. Nettisivun lomakkeeseen kannattaa ruksittaa esiasennetun Valetudo -ohjelmiston asennus. Valetudo on imurissa itsessään oleva nettisivusto, jolla voi hallita lähes kaikkia sen toimintoja.

Varsinainen laitteen firmwaren päivitys imuriin onnistuu joko linuxin komentoriviltä tai RoboRock Control Centerin avulla. Firmwaren päivityksen jälkeen laitteen voi turvallisesti yhdistää kotiverkkoon.

Robotti-imurin lisääminen Home Assistantiin onnistuu joko MQTT -protokollan avulla tai Home Assistantin oman integraation avulla lisäämällä konfiguraatioon rivit:

vacuum:
  - platform: xiaomi_miio
    host: 192.168.X.Y
    token: YOUR_TOKEN

Robotti-imuria voi tämän jälkeen hallita Home Assistantin, Valetudon, RoboRock Control Centerin tai vaikkapa Xiaomin oman mobiilisovelluksen kautta. Näiden avulla onnistuu luonnollisesti myös imuroinnin aikataulutus. Monimutkaisemmat automaatiot, esimerkiksi imuroinnin käynnistäminen talon jäädessä tyhjilleen, onnistuu helposti Home Assistantin avulla.

Roborock S50 ja Home Assistant
Roborock S50 ja Home Assistant

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *